Trolejbusy v Praze

 

 

 

 

Trolejbusy v Praze dříve

 

Trolejbusy jinde

 

Návrat trolejbusů do Prahy

 

Kolejová doprava

 

Dění v Praze a okolí

 

Web

 

Kontaktní informace

www.trolejbusyvpraze.net

Vytváří:   
Antar       
od roku 2007 

mail:  
antar@trolejbusyvpraze.net

 

 

 

 

Technické informace

Kliknutím na červenožluté záhlaví
"Trolejbusy v Praze"
se vždy dostanete na úvodní stranu.

 

 

 

 

Externí odkazy

 

 

 

Informace, názory, komentáře



 

Trolejbusová linka 58 - jízda trolejbusu SOR TNB 12 Acumario s cestujícími

5. 11. 2017

Provoz na první novodobé pražské trolejbusové lince 58 v trase Palmovka - Letňany probíhá tak, že se nejezdí každý den, ale pouze v určených dnech. První jízda s cestujícími na lince 58 proběhla 27. a 28. 10. 2017. Další jízdy se konaly 2., 3. a 5. 11. Jízdní řád je vyhlašován vždy s předstihem na stránkách Dopravního podniku. Přeprava je zdarma. Jezdí se obvykle 5 až 6 spojů denně tam a zpět, s přestávkami na dobíjení na Palmovce a krátkým obratem na konečné Letňany. Poloha spojů je zvolena tak, aby nabíjení na Palmovce nekolidovalo s časy nabíjení elektrobusu SOR NS12 nasazeného na lince 109. Označení linky 58 odkazuje na číslo původní trolejbusové linky, provozované v obdobné trase v letech 1952 - 1965.

 

Fotky z 5. 11. 2017, spoj linky 58 s odjezdem 14:00 z Palmovky, 14:20 z Letňan.

 

Nabíjení na Palmovce.


Pěkně je vidět boční a čelní orientace. Téměř jako za starých dob, nebýt elektroniky...


A už se blíží...


Počet cestujících ve voze se blížil 30. Pár nadšenců a šotoušů, ale i další zvědavci, mámy s dětmi atd. Na Kundratku jedeme celkem svižně, pod trolejí v Prosecké samozřejmě taky a ještě lépe, následováni pravidelným spojem linky 140 v závěsu. Autobus na Kelerce po vytrolejení pouštíme před sebe, protože v následujícím úseku stoupání bez troleje musíme kvůli technickému omezení jet o dost pomaleji. Už aby tam byla taky trolej... Až na vrcholu Prosecké na rovince za zastávkou nabíráme normální rychlost, tedy pokud nám to krátké mezistaniční vzdálenosti dovolují.


Výstup cestujících v Letňanech. Velká část cestujících se jen přesune na protější  nástupní zastávku na spoj zpět :-)
Obrat v Letňanech.


Trolejbus projede terminálem kolem kukaně dispečinku ROPIDu, chvíli postojí a zadním výjezdem se vrací na hlavní ulici a k nástupní zastávce.


14:20. Příjezd do nástupní zastávky. Zase nějakých 30 lidí, včetně dětí. A cesta zpět, i s natrolejením na Kelerce a jízdou pod trolejí směr Kundratka - i když při minulých jízdách se z kopce zkoušelo jezdit bez troleje.


Natrolejení na nabíjecím stanovišti na Palmovce. Ještě jedno kolo...


 

 

 

NAHORU